Lumina din camera de zi


 

Camerele noastre de zi  sunt acum spatii pentru o utilizare mai larga, de la privitul televizorului, citit, luatul mesei, distractie cat si pentru hobby-uri. Cu un sistem de iluminare flexibil veti crea o iluzie de spatii diferite pentru mai multe activitati, toate in aceasi camera – lustre online.

Camera de zi este locul unde lumina accentuata vine de una singura: folositi-o pentru a lumina colectia de carti, sticlele, picturile, ornamentele  sau o piesa anume pentru a deveni cu totul esentiala in intreaga incapere.

Alegeti becuri cu tungsten pentru o stralucire trandafirie, primitoare. Nu va restrictionati doar la un plan de iluminare bine fixat. De exemplu, nu pozitionati becuri cu luminare spre jos in interiorul peretilor la fiecare capat de canapea sau in corpurile de mobile, poate mai tarziu veti dori sa le schimbati pozitia.

Cu atatea produse ce se gasesc pe piata puteti folosi multe accesorii ce se apreteaza schemei dumneavoastra de iluminare, indiferent daca alegeti lampi in stil Tiffany sau a stilului minimalist hi-tech.

 

 1. Folositi lampi de masa pentru rafturi si colturi, toate avand lumina spre exterior. Astfel veti radia lumina, iar camera va parea mai spatioasa si mai confortabila.
 2. Adaptati lumina centrala de sus in asa fel incat sa nu formeze umbre. Fixati un carlig in tavan si folositi un cablu pentru a muta aceasta lumina centrala in locul unde vreti sa accentuate o piesa, sau masa de lucru.
 3. Daca aveti deja in tavan fixat un model anume, ar fi bizar sa nu aiba si lumina. Faceti o piesa de rezistenta cu acest lucru, punand un element decorativ cu lumina spectaculos, iar nivelele de lumini le veti stimula in alte locuri si cu alte echipamente.
 4. Pentru  un mai bun nivel de luminozitate, folositi tehnica luminarii peretilor, dar tine-ti minte ca lumina reflectata  va avea culoarea peretilor, si nu ati dori sa aveti o camera cu o paleta bolnavicioasa de culori.
 5. Folositi  o veioza cu picior lung sau o aplica cu lumina spre sus in spatele canapelei.
 6. Schimbati luminile de perete in asa fel incat sa nu deranjeze unele permutatii, de exemplu aproape de un semineu.
 7. Pentru o nota de romantism si distractii folositi un foc adevarat alaturi de cateva lumanari pozitionate ici pe colo, suplinite cu luminile de perete date la nivelul lor minim de functionare.
 8. Contactati un designer pentru lumini pentru a va instala un display digital de luminare, cel ce poate schimba culoarea si secventele in raspuns la un anumit tip de muzica.
 9. Instalati un sistem de activare cu voce, asa incat  va puteti  deschide sau inchide lumina doar cu vocea.

Автор: 

One Comment to “Lumina din camera de zi”

 1. Nica 26 September 2011 at 16:56 #

  Lampi de masa pentru rafturi?


Leave a Reply